03-06-10

Weekendje weg in Vlaanderen en Brugge

 

Historisch Vlaanderen

Van alle regio's in de hele wereld moet vlaanderen toch wel de regio zijn met één van de grootste dichtheid, zoniet de grootste, aan historische steden. Als rasechte Nederlander stond ik ervan versteld hoe veel er van Vlaanderen's historisch erfgoed bewaard is gebleven in steden als Brugge, Gent, Antwerpen en Brussel.

Brugge = numero uno

fotostad

De prachtige historische stad Bruges is één van de meest noemenswaardige steden van het noordelijk halfrond voor wat betreft interessante cultuur en historie. Deze middeleeuwse stad kende zijn belangrijkste groei tijdens de 13de eeuw wanneer het zogenaamde Zwin, de zeeweg tussen Knokke (België) en Cadzand (Nederland), nog steeds een bevaarbare weg was naar de zee.

De ondergang van Brugge hield dan ook verband met de onvermijdelijke verzanding van het Zwin. Vandaag kun je bijna de hele historische binnenstad op de lijst van het UNESCO wereldergoed geplaatst zien, vooral dan vanwege de enorme historische waarde van de meeste gebouwen in de stad. Brugge is zonder overdrijven de allerbeste plaats om de middeleeuwen te leren kennen. In alle hoeken van de stad kun je nog steeds de sfeer van deze tijdspanne inademen.

Tijdens het plannen van mijn verblijf in Brugge besloot ik te logeren in één van de vele hotels Brugge die gelegen zijn in oude panden en volledig omgetoverd werden tot prachtige luxe hotels Brugge.

Ik wist natuurlijk dat de meeste van deze hotels Brugge normaal gezien wel iets prijziger zouden zijn dan de goedkope hotels Brugge maar ik ging er van uit dat een verblijf in een luxe hotel Brugge iets heel bijzonders moest zijn. Ik verbleef twee nachten in het Pand Hotel, op amper 2 passen van de prachtige rozendhoedkaai, te zien op bijna iedere prentkaart van Brugge.


Het Pand hotel bleek echt een charme hotel Brugge waarbij een oud pand omgetoverd werd tot een prijzenwinnend concept. Ik verbleef in het midden van het historische centrum met alle bezienswaardigheden op enkele passen wandelen van het hotel Bruges.

Wie van Brugge en Vlaanderen houdt, zal zeker ook een verblijf op hotels Londen leuk vinden!

 

De commentaren zijn gesloten.